Podjetje

Mi smo GEZE - vaš partner za vratno, okensko in varnostno tehniko

Za nas je najbolj pomembno zaupanje naših strank v naše izdelke, sistemske rešitve in storitve za vrata in okna. Smo velika gonilna sila za digitalno omrežno povezavo tehnike stavbe z enim ciljem: razviti udobne stavbe. Naši inteligentni izdelki navdušujejo naše stranke po vsem svetu s svojo obdelavo, udobjem in dizajnom.

O nas

Globalno uspešno družinsko podjetje

Uspešno in finančno zdravo družinsko podjetje smo že vse od leta 1863 in skozi vsa ta leta smo se izkazali tudi na svetovni ravni. Vse vključene v vseh fazah življenjskega ciklusa stavbe povežemo v mrežo, kar na omogoča doseči izjemne rezultate z našim panožnim in strokovnim znanjem. Kaj nas razlikuje od drugih: pri projektih naših strank začnemo sodelovati že v zgodnji fazi in sodelujemo dlje od ostalih. Nudimo inovativno vratno, okensko in varnostno tehniko za pametne stavbe Smart Building. Čeprav stalno vzdržujemo našo doslednost, smo vedno radovedni, dinamični in odprti do najnovejših trendov, razvojev in tržišč.

Oglejte si našo slikovno brošuro

159

let na trgu

>456

EUR milijonov prometa v 2020/21

1226

patentov po svetu v fiskalnem letu 2018/19

Naše lokacije

Po vsem svetu zaposlujemo več kot 3.000 ljudi. Proizvodne obrate imamo na našem sedežu v Leonbergu kot tudi v krajih Tianjin (Kitajska), Zrenjanin (Srbija) in v Turčiji. Naših 37 podružnic je mogoče najti povsod po svetu: Nemčija, Avstrija, Švica, Francija, Italija, Velika Britanija, Skandinavija, Beneluks, Španija, Portugalska, Poljska, Kitajska, Koreja, Združeni arabski emirati, Južna Afrika, Madžarska, Indija, Romunija, Ukrajina, Singapur, Rusija, Brazilija in Turčija. Naše lokalne poslovalnice so vedno v bližini naših strank, tako da lahko nudimo odlične storitve na kraju samem.

Pojdi na lokacije GEZE po svetu

Naša zgodovina

Razburljiva zgodovina od 1863

Razburljiva zgodovina od 1863 © GEZE GmbH

Od dveh obrtniških poslovnežev do globalnega tehnološkega podjetja

Naša zgodba je obljublja navdušenje že od samega začetka. Mojster stružnice Georg Friedrich Vöster, mehanik Max Wessinger in poslovnež Friedrich Carl Bauer so najprej ustanovili vsak svoje podjetje na različnih lokacijah, dokler niso združili moči in položili temeljni kamen za GEZE. Prelomna odločitev in začetek dolge zgodbe o uspehu: kajti danes, več kot 150 let pozneje, smo globalno aktivno družinsko podjetje, zaradi inovativnih rešitev katerega so stavbe bolj udobne.

Več o naši zanimivi zgodovini (ANGLEŠKO)

V naši več kot 150-letni zgodovini smo se vedno bolj razvijali in tako postali ponudnik celovitih rešitev. Naš cilj je, stavbe narediti bolj inteligentne in udobne. To delamo z mreženjem našega znanja, naših kompetenc in naših večletnih izkušenj na najbolj raznovrstnih področjih gradnje. Vselej z obljubo: od profesionalcev za profesionalce.

Brigitte Vöster-Alber, poslovodna družabnica pri GEZE
Za čem stojimo

Načela družbe GEZE

Ponosni smo na zgodovino in dosežke našega podjetja in njegovih zaposlenih. Naša uspeh in rast temeljita na načelih, v katere zaupamo, vendar v katere vseeno stalno dvomimo - in razvijamo še naprej.

Podpiramo in povezujemo vse, ki sodelujejo v življenjskem ciklusu stavbe - z enim ciljem: razviti udobne stanovanjske in delovne prostore.

O naših izdelkih se vedno pogovorimo z našimi strankami, da skupaj najdemo inovativne in učinkovite rešitve.

Zaradi velikega povpraševanja po naših izdelkih postajamo vedno bolj globalno in mednarodno podjetje, dostopno našim strankam na lokalni ravni.

GEZE - najboljši zaposleni 2020

GEZE - najboljši zaposleni 2020

Kot družinsko podjetje s skoraj 160 leti zgodovine, še posebej veliko pomembnost dajemo našim dolgoročnim razmerjem. Posledično so nam teme, kot so interno usposabljanje in nadaljnja izobrazba, zelo pri srcu.

Smo organizem, ki se nenehno uči in ki najprej izrablja svoj potencial lastnega razvoja. Kadar koli je mogoče, si prizadevamo, da prosta delovna mesta strokovnjakov in v vodstvu zapolnimo interno.

Kot družinsko podjetje zatorej ostajamo samostojni in dovolj prilagodljivi, da znamo prepoznati in zadovoljiti spreminjajoče se potrebe naših strank.

Da lahko zagotovimo čim prejšnjo dostavo vrhunskih izdelkov in storitev našim mednarodnim strankam, imamo proizvodnje na različnih lokacijah - vključno s Kitajsko, Srbijo, Španijo in Nemčijo.

Vendar pa po vsem svetu zagotavljamo skladno z enako visokimi standardi za kakovost. Istočasno pa smo jasno predani Nemčiji, ki bo še naprej naša najpomembnejša proizvodna lokacija.

Našim strankam po vsem svetu nudimo strokovne nasvete in verjamemo, da je zelo pomembno, da objektivne nasvete naših strank jemljemo kot enakovredne.

Ne glede na to, ali gre za zdravstveni ali izobraževalni sektor, naši strokovnjaki razumejo specifične zahteve in lahko našim strankam nudijo tako nasvete kot tudi praktično podporo.

Tako lahko našim strankam nudimo optimalno svetovanje ter projekte obravnavamo učinkovito in na način, usmerjen k cilju. Naša odlična interna mreža in lokacije po vsem svetu nam omogočajo, da isto storitev nudimo povsod po svetu.

Naše stranke spremljamo skozi celoten življenjski ciklus izdelka. Vse od prvega pogovora o načrtovanju našim strankam nudimo izčrpno svetovanje in seveda pozorno poslušamo, kaj imajo za povedati. Nudimo objektivno svetovanje in vratno, okensko in varnostno tehniko na enem mestu. Rešitve lahko priredimo specificiranim zahtevam in potrebam.

Vselej izdelke montirano in po potrebi nudimo tudi strokovno načrtovanje. Na primer za brezbarierne rešitve. Poleg tega nudimo obširne poprodajne storitve, usposabljanja in hitro pomoč.

Prav tako lahko za vas izvajamo redno servisiranje ali zakonsko predpisane letne preglede. In tudi tukaj z veseljem nudimo podporo pri izdelkih drugih izvajalcev.

Po čem se razlikujemo

Kakovost GEZE

Postavljamo si pričakovanja za stalno optimizacijo kakovosti naših izdelkov, zaradi česar seveda izpolnjujemo zahteve glede upravljanja kakovosti, določene s standardom DIN ISO 9001.

Kaj nam je pomembno

Osredotočamo se na trajnost

Trajnost je osrednje področje prihodnosti in eno vodilnih načel podjetja. Trajnost narekuje naše dnevne aktivnosti na vseh področjih – glede na naše proizvodne procese in naše proizvode. To zavedanje se odraža v našem večletnem članstvu pri DGNB (Nemško združenje za trajnostno gradnjo).

Website Sustainability Infografic

Podjetje GEZE si vse od začetka prizadeva za dolgotrajnost. Kot družinsko podjetje se osredotočamo na ustvarjanje trajnostnih donosov in ne na maksimiranje kratkoročnega dobička, zaradi česar so vsi naši interni proizvodni procesi zvesti trajnostnemu konceptu.

 • Raziskave in razvoj: ekološko učinkoviti procesi in koncepti na področju raziskav in razvoja.
 • Nabava: dosledno upoštevanje ekoloških načel pri nabavi.
 • Proizvodnja in logistika: energetska učinkovitost, varovanje virov in prijaznost do okolja so glavna načela naše proizvodnje in logistike.
 • Recikliranje/odstranjevanje: zmanjševanje odpadkov in doseganje največje možne obnovitvene stopnje v skladu s strategijo "prepreči-ponovno uporabi-zavrzi" sektorja za recikliranje/odstranjevanje.
 • Upravljanje objektov: zmanjšanje porabe energije in minimalni vpliv na okolje kot cilj upravljanja objektov.
 • Sistem upravljanja kakovosti: certificiran v skladu z DIN EN ISO 9001: GEZE GmbH (PDF | 313 KB)GEZE Service GmbH (PDF | 266 KB)
 • Sistem upravljanja energije: certificiran v skladu z DIN EN ISO 50001 (PDF | 272 KB)
 • Sistem upravljanja okolja: certificiran v skladu z DIN EN ISO 14001 (PDF | 272 KB)
 • GEZE Service: trajnostni, inovativni servisni koncepti pri GEZE Service
 • Zaposleni pri GEZE: predanost realizacije trajnostnega koncepta pri zaposlenih podjetja GEZE
 • Restavracija podjetja: podjetje za catering z organskim certifikatom

Trajnost naših izdelkov se že odraža v njihovi obstojnosti. Zaradi velikega deleža kovinskih surovin so izdelki idealni za recikliranje in zato še posebej okolju prijazni. Prav tako pomembno prispevajo k energetsko varčni gradnji. Tako npr. samodejni vratni sistemi zmanjšajo izgubo toplega ali hladnega zraka z odpiranjem vrat, zaradi česar uporaba energetsko potratnih klimatskih sistemov ni potrebna.

Številni naši izdelki ustrezajo kriterijem za trajnost najpomembnejših mednarodnih ocenjevalnih sistemov za trajnostno gradnjo (Nemško združenje za trajnostno gradnjo [DGNB] in kriterij LEED). Te informacije prostovoljno transparentno predstavljamo na naših okoljskih izjavah izdelkov (EPD-jih) za vse naše izdelke. Tako, na primer, naši sistemi vratnih zapiral TS 4000 in 5000, vratni pogoni ECdrive in Powerturn ter izdelki, kot so odpiralo nadsvetlobe OL 90 N in sistem za vrtljiva vrata TSA 325 NT, izpolnjujejo najstrožje zahteve.

Naše izdelke je mogoče najti v spletnih zbirkah podatkov DGNB Navigator in greenbuildingproducts.eu skupaj z njihovimi certifikati. Certifikati potrjujejo število točk, s katerimi lahko izdelek GEZE prispeva k uspešni pridobitvi certifikata DGNB ali LEED za stavbo, s čimer podpiramo naše stranke pri uspešnem procesu pridobivanja certifikata zelene stavbe.

VEČ O CERTIFIKATU ZELENE STAVBE NA NAŠI GLOBALNI SPLETNI STRANI

Podjetje GEZE je aktivni član združenja DGNB.

Podjetje GEZE je aktivni član združenja DGNB.

Kot aktivni član Inštituta za gradnjo in okolje (Institut für Bauen und Umwelt e.V.) in Nemškega združenja za trajnostno gradnjo (DGNB) smo vedno podpirali trajnostno gradnjo. Za podjetje, ki je uvedlo trajnostno delovanje kot korporativno smernico in katerega izdelki aktivno prispevajo k energetsko učinkoviti gradnji, je članstvo v DGNB samoumevno.

Nemško združenje za trajnostno gradnjo razume trajnost kot dolžnost družbe, da kot celota prevzame odgovornost za trenutne težave, kot sta podnebne spremembe in pomanjkanje naravnih virov. S trajnostno gradnjo lahko veliko prispevamo k temu. Po navedbah nemškega Ministrstva za okolje okrog eno tretjino virov v Nemčiji porabijo stavbe.

POJDI NA DGNB

VEČ O ENERGETSKI UČINKOVITOSTI V STAVBAH NA NAŠI GLOBALNI SPLETNI STRANI