Vratna tehnika GEZE ponovno nagrajena kot Architects' Darling.

Približno 1.900 arhitektov in načrtovalcev se je tudi letos znova udeležilo glasovanja na natečaju Architects' Darling. Vratno tehniko podjetja GEZE so nagradili z bronastim odličjem. Tako je podjetje s tradicijo že tretjič prejelo nagrado na tem tekmovanju.

Za nas je nagrada pri Architects’ Darling še posebej dragocena, ker tukaj ne odloča žirija, ampak zelo veliko ljudi iz prakse. Za podjetje GEZE so to odlične povratne informacije, da res naslavljamo potrebe na trgu in nudimo dodano vrednost - od načrtovanja in vse do gradnje.

Marco Zaoral, vodja ekipe za interno svetovanje za gradbene projekte pri GEZE

GEZE sodeluje z arhitekti in načrtovalci skozi celoten ciklus objekta.

Glede na montažno situacijo morajo vrata dandanes izpolnjevati različna določila na področjih požarne, protivlomne, toplotne in zvočne zaščite kot tudi brezbariernosti. Poleg tega so tukaj še sunkovit dvig energijskih stroškov in znatno višje zahteve glede energetske učinkovitosti stavb. Posledično imamo opravka z zahtevnimi profili zahtev za posamezna vrata kot tudi za upravljanje vseh vrat v eni stavbi. GEZE zato arhitektom, načrtovalcem in obdelovalcem za načrtovanje, montažo in zagon zahtevnih vratnih sistemom nudi individualno svetovanje v vseh fazah projekta. Sem sodijo praktična orodja za načrtovanje in upravljanje, kot so brezplačni BIM-objekti, besedila za razpise ali navodila za montažo ter kontrolni seznami.