Dizajn in trajnost v harmoniji: Red Dot Design Award in German Design Award za Revo.PRIME

Kar dve od najbolj priznanih nagrad za dizajn v državi so prejela nova krožna vrtljiva vrata Revo.PRIME podjetja GEZE: nagrada German Design Award v kategoriji Excellent Product Design – Building and Elements in nagrada Red Dot Design Award, prav tako v kategoriji Product Design. Obe nagradi častita vrhunske rezultate na področju dizajna in veljata kot pečat odličnosti za najkakovostnejše in oblikovno dovršene izdelke.

Manj prepiha pri manjši porabi energije

Nagrado Dot Award sta slavnostno sprejela Thomas Lehnert, vodja poslovnih rešitev pri družbi GEZE, in Anna Zündel iz področja validiranja.

Nagrado Dot Award sta slavnostno sprejela Thomas Lehnert, vodja poslovnih rešitev pri družbi GEZE, in Anna Zündel iz področja validiranja. © © GEZE GmbH

S samo 75 mm visokim vencem in 60 mm ozkimi profili dizajnersko usmerjena krožna vrtljiva vrata zagotavljajo največjo možno transparentnost. Na ta način vrata Revo.PRIME poudarijo že sam vhod v stavbo - vključno z vsemi prednostmi za zmanjšanje prepiha, umazanije in hrupa. Poleg tega vrata Revo.PRIME ogromno prispevajo tudi k varčevanju z energijo. Nenazadnje zahvaljujoč svoji zmanjšani vhodni moči porabijo celih 30 odstotkov manj energije v primerjavi s predhodnimi modeli.

Najboljše na področju udobja in transparentnosti

Nova stropna konstrukcija na vratih samih omogoča uporabo vrat Revo.PRIME tudi pri posebej ozkih prostorskih razmerah. Njeni ozki profili na vratnem krilu in stranskih elementih povečajo optično privlačen vtis in transparentnost. Zahvaljujoč brezkrtačnemu pogonskemu motorju je tudi dostop izjemno enostaven. Mogoča je tudi povezava v sistem za avtomatizacijo zgradbe. Tako so ta vrata idealna za uporabo v hotelih, nakupovalnih središčih in v pisarniških in uradniških stavbah.

GEZE je z vrati Revo.PRIME na trg pripeljal novo, dizajnersko usmerjeno rešitev za krožna vrtljiva vrata

GEZE je z vrati Revo.PRIME na trg pripeljal novo, dizajnersko usmerjeno rešitev za krožna vrtljiva vrata © GEZE GmbH

Favorit za arhitekte in investitorje, usmerjene v dizajn

Prav zaradi teh značilnosti so vrata Revo.PRIME najbolj priljubljena pri arhitektih in investitorjih, usmerjenih v dizajn. In prav zaradi teh značilnosti so prejela obe priznani nagradi za dizajn. Tako je komisija za podelitev nagrade German Design Awards predvsem pohvalila "izjemno transparentnost" in s tem povezan "prijeten občutek pri prehodu skozi vrata." Komisija za podelitev nagrade Red Dot Design Award pa je še posebej poudarila visoko kakovost dizajna.

Ugledne nagrade za dizajn svetovnih razsežnosti

Florian Bäuerlein, svetovalec za objekte pri GEZE, z nagrado German Design Award v kategorji Excellent Product Design za krožna vrtljiva vrata Revo.PRIME

Florian Bäuerlein, svetovalec za objekte pri GEZE, z nagrado German Design Award v kategorji Excellent Product Design za krožna vrtljiva vrata Revo.PRIME

Red Dot Design Award sodi med največja tekmovanja na področju dizajna na svetu. Udeleženci s svojimi izdelki, komunikacijskim delom, blagovnimi znamkami, prototipi in koncepti tekmujejo v treh disciplinah. Nagrada "Red Dot" predstavlja mednarodno dobro kakovost oblikovanja.

Nemška nagrada German Design Award je največja nagrada nemškega sveta za oblikovanje. S svojim svetovnim spektrom in mednarodno razsežnostjo sodi med najbolj priznane nagrade na področju dizajna v celotni panogi. Od leta 2012 se nagrada podeljuje za najbolj izjemne dizajne produktov, komunikacije in arhitekturne dizajne.

Nova vrata Revo.PRIME podjetja GEZE bodo na voljo z julijem.