Rešitve za vse vaše želje

Okenska tehnika GEZE: tehnika prezračevanja ter sistemi odvoda dima in toplote

Družba GEZE ponuja rešitve s področja odpiranja in zapiranja oken, ki izpolnjujejo najrazličnejše zahteve. Ponudba izdelkov je raznolika in obsega sisteme za odpiranje in zapiranje z ventus odpirali ter rešitve okovij za okna velikih dimenzij, pa tudi pogonske sisteme za dovod svežega zraka ali zanesljivemu naravnemu odvodu dima in toplote med požarom.

Okenske sisteme GEZE uporabljamo za udobno vsakodnevno prezračevanje. Sistem je primeren za navpično vgrajena pravokotna okna, ki se odpirajo v prostor po horizontalni osi ali nagibno, ter navpično vgrajena okna, ki se odpirajo nagibno iz prostora. Primeren je tudi za navpično vgrajena okna posebnih oblik, npr. trapezna in trikotna okenska krila, obokana okna in segmentna obokana okna.

Najpomembnejša naloga aktivne požarne zaščite je zagotovitev malozadimljenih con in odvodu dima z območij zasilnih izhodov in poti za reševanje, s čimer je ob požaru osebam omogočen čim hitrejši umik na varno. Sistemi odvoda dima in toplote po avtomatski ali ročni sprožitvi učinkovito odvedeko dim iz poslopja.