Privolitvena izjava o varstvu podatkov skupine podjetij GEZE (stanje maj 2018)

Veseli smo vašega obiska na spletnih straneh GEZE (v nadaljevanju "spletne strani") ter vašega zanimanja za našo skupino in naše izdelke. Smisel storitev, ki jih ponujamo preko naših spletnih strani je, da vam nudimo le tiste informacije in vsebine o podjetju GEZE, ki vas dejansko zanimajo. V ta namen kot tudi za optimizacijo naše ponudbe moramo pridobiti in uporabiti določene osebne podatke.

Zaščito vaše zasebnosti in zasebnih podatkov jemljemo zelo resno. Zato vas želimo obsežno informirati, da se boste ob obisku naših spletnih strani lahko dobro počutili in boste vedeli, da vašo zasebnost upoštevamo tudi pri obdelavi osebnih podatkov. Podatke, ki jih pridobimo ob vašem obisku naše spletne strani, vedno obravnavamo zaupno in v skladu z veljavnimi določili zakona o varstvu podatkov. Varnost vaših osebnih podatkov nam je izredno pomembna. Varstvo podatkov in informacijska varnost sta glavna sestavna dela naše politike podjetja.

Zlasti veljajo določbe evropske splošne uredbe o varstvu podatkov (EU-BDP), pa tudi ustrezni zakon o varstvu podatkov posamezne države. Na osnovi tega smo upravičeni do zajemanja in uporabe osebnih podatkov, v kolikor je to potrebno, da vam lahko omogočimo uporabo naše spletne ponudbe na www.geze.de ter spletnih strani skupine podjetij GEZE vključno z vsemi vsebovanimi storitvami in funkcijami.

1    Pogoji uporabe spletnih strani skupine podjetij GEZE

1.1    Izključitev odgovornosti

Podatke in informacije, ki so na naših spletnih straneh, družba GEZE GmbH vselej skrbno preveri. Prizadevamo si, to ponudbo informacij stalno širiti in posodabljati. Kljub temu za pravilnost, popolnost in aktualnost družba GEZE GmbH ne prevzema nobenega jamstva, garancije ali odgovornosti. To velja tudi za spletne strani, katerih neposredne ali posredne povezave je mogoče najti na tej spletni strani. Za spletne nastope drugih ponudnikov naša določila o varstvu podatkov ne veljajo, četudi so povezave do teh spletnih mest na naši spletni strani. Zato vselej upoštevajte določila o varstvu podatkov ustreznih spletnih ponudnikov, ko zapustite naše spletno mesto. Družba GEZE GmbH si pridržuje pravico, da brez vnaprejšnje napovedi razpoložljive informacije spremeni ali dopolni.

1.2    Avtorske pravice in lastninske pravice
Vsebina in oblikovanje teh spletnih strani sta zaščitena z avtorskimi pravicami. Razmnoževanje spletnih strani ali njihovih vsebin je dovoljeno samo s predhodnim dovoljenjem družbe GEZE GmbH. Iz tega so izvzete izjave za tisk na zavihkih "Podjetje" in "Tisk", ki se uporabljajo za splošno, običajno delo tiska. Namestitev povezav na spletne strani www.geze.de/.com ter spletne strani skupine podjetij GEZE je dovoljena. V nadaljevanju lahko najdete informacije o tem, katere osebne podatke zbiramo pri uporabi naših spletnih strani ali storitev in funkcij, ki jih ponujamo preko teh strani, in v kakšne namene jih uporabljamo. Odgovorno mesto za pridobivanje in uporabo podatkov preko teh spletnih strani je družba GEZE GmbH, Reinhold-Vöster-Str. 21-29 v kraju 71229 Leonberg, Nemčija (v nadaljevanju "mi").

2    Ob priklicu spletnih strani GEZE
Ko obiščete naše spletne strani, serijsko samodejno shranimo določene podatke o uporabi, kot so npr. IP-naslov (spletni protokol), ki vam ga je dodelil vaš ponudnik spletnih storitev, ter datum in trajanje obiska. Poleg tega zajamemo in shranimo vrsto vašega brskalnika, s katerega ste nas obiskali, spletne strani, ki jih pri nas obiščete, ter datum in čas obiska. To poteka anonimno.
Te informacije hranimo največ štiri tedne v namene prepoznavanja in spremljanja morebitne zlorabe. Anonimne informacije o uporabi prav tako uporabljamo za eventualno oblikovanje naše spletne strani ter za reševanje tehničnih težav. Nadaljnje analize o uporabi teh podatkov potekajo, kot je opisano v 7. točki. Nadaljnje po štirih tednih podatke o uporabi vključno z vašim IP-naslovom izbrišemo oz. spremenimo v anonimno obliko, ko jih v prej omenjeni namen več ne potrebujemo.


3    Kaj so osebni podatki?
Osebni podatki so vsi posamezni podatki o osebnih ali stvarnih razmerjih določene osebe ali osebe, ki jo je mogoče iz teh podatkov določiti. Na primer: ime, naslov, e-poštni naslov itd.

4    Pridobitev in obdelava osebnih podatkov
Osebni podatki se shranijo izključno tedaj, če nam jih aktivno sporočite npr. v sklopu registracije, ankete, nagradne igre ali za izvedbo pogodbe itd. ali pa kako drugače aktivno stopite v stik z nami, npr. preko e-pošte ali spletnega obrazca. V kolikor si moramo za obdelavo osebnih podatkov pridobiti dovoljenje zadevne osebe, kot pravna podlaga velja čl. 6, odt. 1 lit. a Osnovne uredbe o varstvu podatkov EU (DSGVO). Nadaljnje pravne podlage iz 6. člena veljajo glede na namensko uporabo.

Sami torej odločate o tem, če in katere podatke nam boste posredovali. V primeru novic je vaš osebni profil sestavljen iz vaših prostovoljnih podatkov. Poleg tega na anonimni način shranjujemo tudi vaše vedenje pri uporabi naših spletnih strani, da lahko izboljšamo naše storitve. Nadaljnje analize prav tako potekajo samo v anonimni obliki (vedenje uporabnikov in klikanje).

5    Posredovanje osebnih podatkov in namenska uporaba
Vaše osebne podatke uporabljamo za tehnično administracijo naše spletne predstavitve, za upravljanje strank, za lastne ankete ter za marketing in sicer vselej v potrebnem obsegu. Seveda nam zaupajo naši zaposleni in zunanji ponudniki storitev / obdelovalci podatkov, ki jim je zaupana obdelava vaših podatkov, zaupnost, trenutno veljavni EU-BDP in ustrezni zakon o varstvu podatkov v posamezni državi. Brez vašega dovoljenja vaših podatkov prav tako ne posredujemo tretjim osebam izven skupine podjetij. Izjema pri tem je 8. točka, posredovanje podatkov in posredovanje osebnih podatkov državnih uradom in oblastem zaradi nujnih državnih pravnih predpisov.

V primeru vašega izrecnega predhodnega dovoljenja bomo vaše podatke uporabljati tudi za oglaševanje lastnih izdelkov in storitev/obdelavo naročil in/ali v namene tržnih raziskav in mnenj, kot je npr. v okviru anket o zadovoljstvu strank. V ta namen je lahko tudi potrebno, da moramo vaše podatke v sklopu obdelave podatkov naročila posredovati preverjenim zunanjim izvajalcem. Vendar se tovrstno posredovanje podatkov izvede samo, če je to dovoljeno v skladu z veljavnimi predpisi zakona o varstvu podatkov. GEZE GmbH vedno zagotavlja, da so ponudniki storitev dolžni spoštovati veljavne predpise o varstvu podatkov (trenutno EU-GDPR in ustrezni zakon o varstvu podatkov v posamezni državi). Vaših podatkov nikakor ne bomo prodali tretjim osebam ali jih kako drugače razmnoževali. Vašo privolitev za uporabo vaših osebnih podatkov v namene oglaševanja ali izboljšanja naših storitev in/ali spletnega nastopa lahko kadar koli prekličete po e-pošti, faksu ali po pošti, ki jo naslovite na našo centralo v Leonbergu. Vaše osebne podatke bomo tedaj nemudoma onemogočili in blokirali. V ta namen lahko preprosto uporabite naš obrazec za varstvo podatkov. S pomočjo tega obrazca lahko izveste vse o tem, kako vaše podatke pri družbi GEZE shranjujemo in uporabljamo.

6    Piškotki
Skupina podjetij GEZE ob vašem obisku naše spletne strani na nekaterih območjih uporablja t. i. "piškotke", s pomočjo katerih vam lahko ponudi še bolj individualne storitve. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletni strežnik lahko pošlje na vaš računalnik, da ga prepozna. Ti piškotki se shranijo na vaš trdi disk in vam tako poenostavijo krmarjenje in naredijo spletne strani veliko bolj uporabniku prijazne.

Tovrstne piškotke uporabljamo, da prepoznamo želje obiskovalcev, za optimalno oblikovanje spletnih strani in za identifikacijo posebno priljubljenih območij naše spletne ponudbe. Tako lahko našo spletno mesto prilagodimo potrebam obiskovalcev in izboljšamo našo ponudbo. Piškotke uporabljamo tudi, da ugotovimo, ali ste na vaši napravi v preteklosti kdaj že obiskali naše strani, pri čemer se v tem primeru identificira samo piškotek, shranjen na vaši napravi.

Osebni podatki se prav tako shranijo v piškotke tedaj, ko jih aktivno vnesete. To se na primer zgodi pri spletnem dostopu z uporabniškimi podatki, pri katerem se samodejno ohranijo vaše uporabniško ime in geslo. Naše spletno mesto lahko uporabljate tudi brez piškotkov oz. lahko zavrnete njihovo uporabo ali pa že shranjene piškotke izbrišete. To je mogoče narediti z nastavitvami brskalnika, kjer lahko zavrnete sprejemanje piškotkov oz. slednje izbrišete. Prav tako lahko funkcijo piškotka v svojem spletnem brskalniku povsem izključite. Dovoljenje uporabe piškotkov je nujno potrebno za krmarjenje po spletni strani in njeno pravilno delovanje. Navodila glede odobritve, zavrnitve, vpogleda in izbrisa piškotkov najdete v funkciji za pomoč v svojem spletnem brskalniku. Vendar pa morate v tem primeru upoštevati, da nekatere funkcije spletnih strani morda ne bodo več na voljo. Če preko povezav pridete do spletnih strani tretjih ponudnikov, upoštevajte, da na teh straneh veljajo napotki o varstvu podatkov vsakokratnega ponudnika.

7    Google Analytics
Na različnih spletnih straneh skupine podjetij GEZE uporabljamo Google Analytics, t. j. storitev za spletne analize družbe Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA; v nadaljevanju "Google"). Google Analytics uporablja t. i. "piškotke", kot je opisano v 6. točki, in sicer gre za t. i. besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Informacije o vaši uporabi te spletne strani, ki jih ustvarijo piškotki, se pošljejo na strežnik družbe Google v ZDA, kjer se shranijo. Na naši spletni strani imamo vključeno aktivacijo anonimnega IP-naslova, tako da Google v državah članicah EU ali v drugih državah pogodbenicah sporazuma o evropskem gospodarskega prostoru vaš IP-naslov najprej skrajša. Le v izrednih primerih se v strežnik družbe Google v ZDA prenese celoten IP-naslov in se tam shrani. Po našem naročilu bo Google te informacije uporabil za analizo vaše uporabe spletne strani, za sestavo poročila o dejavnostih spletne prodajalne in za izvajanje nadaljnjih storitev, povezanih z uporabo spletne prodajalne in interneta. IP-naslov, ki ga v sklopu Google Analytics pošlje vaš brskalnik, se ne uporablja skupaj z drugimi podatki družbe Google. Z uporabo spletnih mest GEZE izjavljate, da se strinjate z obdelavo vaših podatkov s strani podjetja Google na prej opisan način in v prej navedeni namen.

Če ne želite, da zbiramo in analiziramo podatke o vašem obisku, se lahko kadarkoli odjavite. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo programske opreme svojega brskalnika, vendar vas želimo na tem mestu opomniti, da v tem primeru morda ne bo mogoče uporabljati vseh funkcij te spletne strani v popolnem obsegu. Poleg tega lahko preprečite zajemanje podatkov, ki jih ustvarijo piškotki in se nanašajo na vašo uporabo naše spletne strani (vklj. z IP-naslovom), ter posredovanje teh podatkov na strežnik družbe Google, tako da na naslednji povezavi prenesete in namestite razpoložljivi vtičnik brskalnika za izklop storitve Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Upoštevajte, da se ta vtičnik brskalnika lahko uporablja samo na vsakokratni napravi. Če piškotke izbrišete ali uporabljate drugo napravo oz. brskalnik, morate ponovno namestiti vtičnik brskalnika in ga zagnati.

8    Posredovanje podatkov
Informacije, ki jih pridobimo in uporabljamo v povezavi z vašo uporabo te spletne strani, lahko eventualno obdelujejo tudi druga podjetja, kot so npr. zunanji izvajalci in/ali druge družbe v skupini podjetij GEZE, vendar le, če je to potrebno glede na namen uporabe, določen v tej izjavi o varstvu podatkov, oz. če je druga družba dejavna kot pooblaščeni izvajalec/obdelovalec podatkov naročila. V primeru tovrstnega posredovanja podatkov prek pogodbenih sporazumov o varstvu vaših osebnih podatkov (npr. ki so razvidni iz pogodbenih klavzul) zagotovimo, da je zagotovljena zadostna zaščita v smislu zakonskih predpisov o varstvu podatkov.

9    Privolitev za prejemanje oglasov
V okviru uporabe različnih storitev naših spletnih strani imate možnost, prejemati naše oglase. Če ste nam dali ustrezno dovoljenje, bomo vaše navedene osebne podatke uporabljali tudi za to, da vam bomo po pošti ali na želeni način komunikacije (elektronska pošta, telefon, dogovorjeni osebni termini) pošiljali oglase. Svoje dovoljenje lahko kadarkoli prekličete z veljavnostjo za prihodnost. Če se želite odjaviti od katere (ali več) od naših storitev, je to možno kadar koli na naslovu unsubscribespamfilter@gezespamfilter.com. Če od nas prejmete e-poštno sporočilo, se lahko kadar koli odjavite od te storitve pod "Odjavi/Unsubscribe". Na voljo imate naslednje storitve (stanje maj 2018):

9.1    Naročnina na naše novice in drugo pošto
Na naših spletnih straneh se lahko naročite na naše mesečne novice ali druga sporočila v obliki elektronske pošte. V ta namen bomo shranili vaše ime ter e-poštni naslov in te podatke uporabili, da vam bomo lahko pošiljali novice oz. zadevna naročena obvestila po e-pošti. Svojo privolitev za prejemanje naših novic ali drugih sporočil po e-pošti preverimo s pomočjo t. i. postopka dvojne prijave. To pomeni, da vam na vaš e-poštni naslov, ki ste ga vnesli ob prijavi naročnine, pošljemo prošnjo za aktivno potrditev vaše privolitve za prejemanje novic oz. drugih sporočil, preden začnemo s pošiljanjem le-teh. Informacijo o potrditvi uporabimo, da dokumentiramo in eventualno dokažemo vašo privolitev. Vašo privolitev za pošiljanje novic oz. drugih sporočil ter za uporabo osebnih podatkov v te namene lahko kadar koli prekličete z veljavnostjo za prihodnost.

9.2    Povabila na prireditve (tiskana in elektronska oblika)
Na naših spletnih straneh lahko navedete, ali ste zainteresirani za povabila na prireditve skupine podjetij GEZE. V kolikor v to privolite (glejte postopek dvojne prijave v prejšnji točki), vam bomo po pošti ali elektronski pošti pošiljali povabila na prireditve, kot so npr. sejmi ali arhitekturne prireditve ipd. Vašo privolitev za pošiljanje povabil na prireditve oz. drugih sporočil ter za uporabo osebnih podatkov v te namene lahko kadar koli prekličete z veljavnostjo za prihodnost.

9.3    Popusti in akcije, akcije za stranke in nagradne igre
Na naših spletnih straneh občasno nudimo popuste, akcije za stranke in nagradne igre. Podrobnosti o vsakokratni akciji pravočasno objavimo na spletnih straneh podjetja, preko naših kanalov družbenih medijev in/ali vam pošljemo e-pošto v sklopu mesečnih novic. V kolikor želite sodelovati, vas bomo prosili za vaše ime in podatke za stik (npr. ime, naslov, e-poštni naslov itd.) ter druge podatke, potrebne za sodelovanje pri nagradni igri, kot so npr. odgovori na nagradno vprašanje, vaše fotografije ali fotografije drugih, računi o nakupu itd. Te informacije uporabljamo izključno za izvedbo vsakokratne akcije, nakar vaše podatke odstranimo. Podrobnejše informacije najdete tudi v pogojih o sodelovanju vsakokratne akcije. Če ste v sklopu udeležbe privolili, bomo informacije uporabili tudi v namene, navedene v privolitveni izjavi npr. če se želite v sklopu nagradne igre istočasno naročiti tudi na mesečne novice. Če si uporabnik nagrado pridobi zaradi kršenja pogojev uporabe ali drugih manipulativnih posegov, lahko GEZE GmbH nagrado tudi naknadno razveljavi. Če je bila nagrada že izročena, jo je nagrajenec dolžan vrniti v izročenem stanju. Družba GEZE GmbH nagrajence o prejeti nagradi obvesti po e-pošti.

Družba GEZE GmbH si pridržuje pravico, da v sklopu svoje komunikacije ustvari in objavi nadaljnje informacije o nagradah in nagrajencih z besedo, sliko in zvokom, če so se nagrajenci seveda strinjali s to objavo. Gotovinsko izplačilo nagrad ni mogoče. Pravna pot je izključena. Družba GEZE GmbH si poleg tega pridržuje pravico, da že najavljene ali tekoče akcije, nagrade in vsebine tik pred zdajci spremeni. V teh primerih bodo uporabniki ustrezno obveščeni. Razpoložljivosti nagrad bodo objavljene izključno v vsakokratni akciji (npr. dokler ne zmanjka zalog).

9.4    Obrazec za stik
Na naši spletni strani vam je na voljo obrazec za stik, preko katerega lahko stopite v stik z nami in nam npr. postavite vprašanja o izdelku, kupljenem prek naše spletne strani, ali če želite prejeti dodatne informacije (o izdelku). Tukaj navedene osebne podatke (npr. ime, naslov, telefonska številka, e-poštni naslov itd.) bomo uporabili izključno za obdelavo vaših vprašanj in da vam lahko nanje odgovorimo.

9.5    Pridobivanje osebnih podatkov prek družbenih medijev
Skupina podjetij GEZE je zastopana tudi v različnih kanalih družbenih medijev in tudi tukaj občasno organizira akcije, kot so npr. nagradne igre. Veljajo pogoji za sodelovanje vsakokratne akcije. Uporabnik bo v primeru prejete nagrade v vsakokratnem kanalu družbenih medijev nagovorjen s svojim uporabniškim imenom, družba GEZE GmbH pa ga bo prosila, da izključno za predajo nagrade posreduje svoje osebne podatke. Podatki, prejeti prek kanalov družbenih medijev, bodo uporabljeni izključno v tem okviru in ne bodo posredovani tretjim osebam.

Skupina podjetij GEZE je trenutno zastopana na naslednjih družbenih omrežjih: Facebook ("@GEZE.Group"), Twitter ("GEZE_GmbH" in "GEZE_Int"), LinkedIn ("GEZE GmbH" in "GEZE Benelux") in Xing ("GEZE GmbH"). Za zaščito svoje zasebnosti, podatkov in svojih nastavitev ste odgovorni izključno sami. Tukaj veljajo napotki o varstvu podatkov storitev Facebook, Twitter, LinkedIn in Xing. Poleg tega ima GEZE GmbH lasten kanal ("GEZE GmbH", v nadaljevanju "kanal") na video platformi YouTube. Družba GEZE GmbH je tukaj odgovorna izključno za proizvedene, naložene in lastne video vsebine kanala GEZE GmbH. Za izdelke GEZE, prikazane in/ali vključene v drugih video posnetkih, ki jih nismo izdelali mi, skupina podjetij GEZE ne prevzema nobene odgovornosti. Za te video posnetke odgovarja izključno uporabnik storitve YouTube, ki je te posnetke naložil na svojem kanalu. Za morebitne komentarje, slike ali mnenja v polju za komentarje odgovarja izključno vsakokratni uporabnik. Pri neustreznih vsebinah, kot so nasilje ali SPAM itd., si družba GEZE GmbH pridržuje pravico, da tovrstne komentarje in/ali slike izbriše. Tudi tukaj ste zaščito svoje zasebnosti, podatkov in svojih nastavitev odgovorni izključno sami. Tukaj veljajo pogoji uporabe ter napotki o varstvu podatkov storitev YouTube oz. Google.


10    Nadaljnja uporaba osebnih podatkov
Osebne podatke pri skupini podjetij GEZE uporabljamo na različne načine. Glede na akcijo se lahko razlikuje npr. oblika obrazca za stik in/ali je ta predstavljen skladno z namenom. Sami odločate o tem, za kateri namen nam boste dali svojo privolitev. Odjava vsakokratne storitve je možna kadarkoli. Prav tako si zelo prizadevamo za zaščito osebnih podatkov naših interesentov in kandidatov.

10.1    Prošnje po e-pošti in spletne prošnje
Na območju za zaposlitev pri skupini podjetij GEZE vam omogočamo, da nam po e-pošti ali preko spletne prošnje posredujete svojo prošnjo za zaposlitev. Pri tem velja naslednja izjava o varstvu podatkov:

Strinjam se, da se lahko moji osebni podatki, pridobljeni v sklopu moje prijave za zaposlitev pri družbi GEZE GmbH in podjetjih, povezanih z družbo v skladu s členom 271 (2) trgovskega zakonika, shranijo, obdelajo in uporabljajo:
1. za obdelavo delovnega mesta v sklopu postopka prijave za zaposlitev:
*imena
*podatki za stik
*vaši osebni podatki, navedeni v prošnji in posredovani v sklopu nadaljnjega postopka

2. za lažjo uporabo
*t. i. piškotki za sejo
GEZE slednje uporablja samo za to, da vam poenostavi uporabo spletnih strani in storitev. Piškotki se izbrišejo takoj, ko se odjavite oz. zaprete brskalnik. Če ne sprejmete piškotkov, uporaba generatorja prošnje ni mogoča. V tem primeru nam morate prošnjo za zaposlitev poslati po e-pošti ali pošti.

3. za preprečitev podvajanja prošenj
*dnevniške datoteke
GEZE za omejeno časovno obdobje v dnevniške datoteke shrani IP-naslove (spletni protokol), če je to potrebno zaradi sledljivosti prošenj in preprečitev podvajanja prošenj.

Seznanjen sem, da bom v primeru zaposlitve pri družbi GEZE GmbH ali podjetju, povezanim z družbo v skladu s členom 271 (2) trgovskega zakonika, v podpis prejel novo, razširjeno izjavo o varstvu podatkov, brez podpisa katere družba GEZE GmbH ali podjetje, povezano z družbo v skladu s členom 271 (2) trgovskega zakonika, mojih podatkov ne sme shranjevati, obdelovati, posredovali ali uporabiti v nobene druge namene, ki niso v sklopu omenjenih namenov. Bil sem seznanjen, da bodo moji osebni podatki, pridobljeni v zgoraj navedene namene, shranjeni, obdelovani, posredovani ali uporabljeni ob upoštevanju DSGVO-ja. Poleg tega sem seznanjen, da zajemanje, obdelava, posredovanje in uporaba mojih podatkov potekajo na prostovoljni osnovi. Pojasnjeno mi je bilo, da bodo podatki izbrisani v 6 mesecih. Z izbrisom bodo odstranjeni vsi podatki (tudi varnostne kopije). Z mojo privolitvijo se lahko to časovno obdobje spremeni.


Nadaljnje sem seznanjen, da lahko privolitev zavrnem oz. kadar koli prekličem z veljavnostjo za prihodnost, pri čemer moram nato svojo prošnjo za zaposlitev poslati po pošti ali e-pošti (po potrebi ponovno). Izjavo o preklicu privolitve bom poslal na: GEZE GmbH Bereich Personal; Reinhold-Vöster-Straße 21-29 in 72119 Leonberg; e-pošta: [e-poštni naslov, dodeljen v prejeti potrditveni e-pošti] V primeru preklica bodo ob prejemu moje izjave o preklicu privolitve moji podatki izbrisani tako pri družbi GEZE GmbH kot tudi podjetjih, povezanih z družbo v skladu s členom 271 (2) trgovskega zakonika.
Bil sem obveščen, da družba GEZE uporablja ukrepe za zaščito mojih podatkov in preprečitev zlorabe od zunaj. Pri tem se uporabljajo ukrepi, ki so v skladu z najnovejšim stanjem tehnike. SSL-šifriranje je aktivno, ko je simbol ključavnice na spodnjem koncu vašega brskalnika zaprt in ko se naslov začne s "httpS://". Prenos podatkov je tedaj zaščiten prek SSL-a (Secure Socket Layer) z 128-bitnim šifriranjem, ki tretjim osebam preprečuje, da bi lahko prebirali podatke na nedovoljen način. Če šifriranje ni aktivno, moram dobro premisliti, ali vseeno želim pošiljati občutljive informacije preko spleta.

Nadaljnja navodila o postopku izbire kandidata ali nadomestilu potnih stroškov najdete v kariernem zavihku naše spletne strani. Tudi tukaj uporabljeni podatki se uporabljajo izključno v sklopu prijave na delovno mesto in/ali nadomestila potnih stroškov, če jih zahtevate.

10.2    Druge uporabe podatkov in brisanje podatkov
Vaši osebni podatki se nadaljnje obdelujejo in uporabljajo samo, če pravni predpis to dovoljuje ali če ste dovolili obdelavo ali uporabo podatkov. Če predhodno ni izrecno opisano, vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam. Posredovanje pooblaščenim izvajalcem/obdelovalcem podatkov naročil je pridržano. Načeloma vaše osebne podatke izbrišemo ali pretvorimo v anonimno obliko, če jih več ne potrebujemo za namene, opisane v prejšnjih točkah. Specifična navodila za shranjevanje in izbris osebnih podatkov, kot je opisano, ostanejo nespremenjena.

11    Dopolnilni napotki za varstvo podatkov
Za posamezne ponudbe na naših spletnih straneh se je treba registrirati. Tukaj navedene podatke shranimo za upravljanje vaše registracije do preklica, razen pri akcijah, kot so nagradne igre, pri čemer velja točka 9.3. Skupina podjetij GEZE se obvezuje, da shranjenih podatkov ne bo posredovala tretjim osebam. Vašega e-poštnega naslova drugi uporabniki ne vidijo. Preko naših spletnih strani se lahko registrirate in prijavite tudi v zaščitenem prijavnem območju (npr. portal za trgovce, Media Pool itd.). Za pridobivanje in uporabo podatkov v povezavi s tem veljajo specifični napotki za varnost podatkov, ki jih je mogoče priklicati v vsakokratnem zaščitenem prijavnem območju. Nadaljnje napotke za uporabo GEZE Media Poola najdete v splošnih pogojih za uporabo naših spletnih portalov.

Vaše osebne podatke nam morate posredovati tudi, ko se prijavite na eno in/ali več naših usposabljanj ali seminarjev GEZE. V ta namen se morate najprej registrirati pri nas. Tudi v tem primeru drugi uporabniki vaših podatkov ne vidijo. S svojimi prijavnimi podatki se lahko nato prijavite na različne seminarje. Vaši osebni podatki se bodo pri tem uporabljali izključno v povezavi s seminarji in šolanji GEZE in ne v povezavi z oglaševanjem, kar pomeni, da se uporabljajo za vašo udeležbo na seminarju/usposabljanju, potrditvah, opomnikih za podaljšanje certifikata itd. Svoje osebne podatke lahko kadar koli odjavite po pošti, telefonu ali e-pošti.

Ustrezno velja tudi za portal za stranke GEZE ter dobavitelje GEZE. Za svoje prijavne podatke ter vsebine, ki jih ustvarite sami (npr. komentarji ali slike), odgovarjate sami. Pridržujemo si pravico, da vsebine, ki so v nasprotju z veljavnim pravom ali niso primerne, nemudoma blokiramo. Uporabnike, ki kršijo pogoje uporabe, lahko skupina podjetij GEZE izključi iz nadaljnjega sodelovanja in/ali akcij.

12    Varnost
Skupina podjetij GEZE je uvedla organizacijske in tehnične varnostne ukrepe za zaščito vseh upravljanih podatkov in informacij, shranjenih pri nas, pred manipulacijami, izgubo, uničenjem in dostopom nepooblaščenih oseb. Naše varnostne ukrepe stalno posodabljamo in nenehno delamo na nadaljnjem tehnološkem razvoju, da lahko vaše podatke čim bolje zaščitimo.

13    Otroci
Otroci nam brez dovoljenja odraslih ali skrbnikov ne smejo posredovati nobenih osebnih podatkov. Zaradi tega želimo izrecno poudariti, da morajo spletne aktivnosti otrok v vsakem primeru spremljati njihovi skrbniki. Od otrok nikoli ne zahtevamo osebnih podatkov, jih namerno ne zbiramo in tudi ne posredujemo tretjim osebam. Ta posebna zaščita je pri nas pomembna prioriteta.

14    Pravica dajanja podatkov
Mar nam je za vaše podatke! Pravico imate, da kadar koli prejmete informacije o vaših osebnih podatkih, shranjenih pri nas. Če želite, vas z veseljem seznanimo o internem shranjevanju in uporabi vaših podatkov pri družbi GEZE. Za obdelavo vašega povpraševanja vas zato prosimo, da v ta obrazec vnesete potrebne podatke. Napotek: Priložiti je treba kopijo vašega osebnega dokumenta, saj vas tako lažje identificiramo in tako preprečimo zlorabo podatkov! Če imate vprašanja glede obdelave vaših osebnih podatkov, nam preprosto pišite na data-protection@geze.com.

15    Spremembe in posodobitev privolitvene izjave o varstvu podatkov skupine podjetij GEZE
Nadaljnji razvoj spleta in našega spletnega nastopa lahko vpliva tudi na ravnanje z osebnimi podatki. Zato si pridržujemo pravico, da to privolitveno izjavo o varstvu podatkov skupine podjetij GEZE v okviru veljavnega zakona o varstvu podatkov spremenimo in po potrebi prilagodimo spremenjenim danostim o varstvu podatkov. Zato vam priporočamo, da občasno obiščete našo spletno stran in se seznanite z morebitnimi posodobitvami glede teh zadev.

V kolikor skupina podjetij GEZE uvede nove izdelke ali storitve, spremeni spletne postopke ali pri nadaljnjem razvoju spletne varnostne tehnike in varnostne tehnike za EOP, bomo to privolitveno izjavo o varstvu podatkov skupine podjetij GEZE (stanje maj 2018) ustrezno posodobili. Najnovejša različica bo tedaj vedno objavljena na tem mestu. To pa ne pomena, da se samodejno podaljša vaša predhodna privolitev na eventualne spremenjene namene, privolitev za katere je tedaj treba podati ločeno.

Z našim obrazcem o varstvu podatkov (PDF) lahko zaprosite za celotno poročilo o svojih podatkih, kjer vas bomo seznanili z internim shranjevanjem in uporabo vaših podatkov pri družbi GEZE. Upoštevajte, da prejetih poizvedb brez kopije osebnega dokumenta (za identifikacijo) ne bomo mogli obdelati.