GEZE IQ box Safety – TÜV potrjena zaščita za električna okna

Naravni prezračevalni sistemi z okni z motorjem zagotavljajo zdravo prostorsko klimo, hkrati pa so tudi ekonomsko privlačna alternativa za mehanske sisteme prezračevanja kar se tiče higiene prostorskega zraka. Električna okna je mogoče preprosto integrirati v avtomatizacijo stavbe in tako izboljšati scenarije funkcijskega prezračevanja. Kot takšna so vedno bolj priljubljena med uporabniki stavbe. Zaščita teh oken je zatorej dodatni dejavnik, ki ga je treba upoštevati pri načrtovanju in oblikovanju. Z IQ box Safety družba GEZE predstavlja TÜV preizkušeno rešitev za zaščito zapiralnega roba električnih oken z razredom zaščite do 4.

Visoke varnostne specifikacije za električna okna

Naravni prezračevalni sistemi z okni na motor zagotavljajo zdravo in higiensko prostorsko klimo.

Naravni prezračevalni sistemi z okni na motor zagotavljajo zdravo in higiensko prostorsko klimo. © Getty Images

Električna okna, ki se odpirajo in zapirajo z motoriziranim pogonom, lahko ogromno prispevajo k zdravi prostorski klimi in povečanju higiene prostorskega zraka v stavbi. Zaradi svoje klasifikacije v evropski Direktivi o strojih morajo ustrezati najstrožjim varnostnim standardom. Zato je treba posamezne specifikacije za električna okna v stavbi opredeliti v zgodnjih fazah gradnje. To ne zajema le tehnične vidike: prav tako je treba poskrbeti za zagotovila, da je rešitev med vsakodnevno uporabo varna za vse uporabnike stavbe. To je še posebej pomembno v stavbah, kot so šole, otroški vrtci in bolnišnice ter v stavbah, ki so odprte za javnost, kot so konferenčni centri in prodajalne. Predvsem tukaj je treba zagotoviti, da napačna uporaba oken ali malomarnost ne povzroči poškodb. S sistemom IQ box Safety strokovnjak za vrata, okna in varnost GEZE nudi varno rešitev za vse zahteve za električna okna. Proizvajalec podpira arhitekte, načrtovalce in upraviteljev stavb z analizo zahtev na področju avtomatiziranega naravnega prezračevanja in nudi svetovanje po meri.

IQ box Safety, TÜV potrjena rešitev za zaščito zapiralnega roba električnih oken do razreda zaščite 4.

GEZE IQ box Safety: TÜV potrjena varnost za električna okna © GEZE GmbH

GEZE IQ box Safety: TÜV potrjena varnost za električna okna

IQ box Safety je primeren za zaščito zapiralnih robov na avtomatiziranih električnih oknih v povezavi z vsemi pogoni 24 V GEZE IQ windowdrive. IQ box Safety omogoča preprosto in hitro povezavo različnih varnostnih robov in ne-kontaktnih senzorjev. Pri vsakem oknu ena enota IQ box Safety povezuje do štiri okenske pogone in dva zapahnitvena pogona. Primerna je za uporabo na območju naravnega prezračevanja in odvoda za dim (odsesovalni sistem za dim in toploto in SHEV) in v povezavi z enoto GEZE IQ box KNX. Enota GEZE IQ box Safety je TÜV preizkušena in ustreza standardom EN ISO 13849-1 in 2. Kot takšna je v skladu z najstrožjimi zahtevami za zaščito za električna okna v skladu z analizo tveganja, opravljeno po Direktivi o strojih.

Več o enoti GEZE IQ box Safety najdete na globalni spletni strani