AIDAdiva
GEZE MSW
GEZE - Schiebetüranlagen bei AIDAdiva
VTM 300

Družba GEZE na krovu čezoceanke AIDAdiva

Krst edinstvene luksuzne križarke z imenom AIDAdiva v hamburškem pristanišču 20. aprila 2007 je bil pospremljen s spektakularnimi svetlobnimi učinki. Križarka je prva od serije štirih klubskih ladij ladjarske družbe AIDA Cruises. Potniki na njej lahko uživajo v kombinaciji najsodobnejše tehnologije in sodobne opreme. Večina kabin je zunanjih, mnoge med njimi imajo lastne balkone. Vzdušje na klubski ladji zaznamuje oprema s sodobno odrsko in zabavno tehniko. Na krstno vožnjo se je AIDAdiva odpravila 30. aprila iz Hamburga, pot pa jo je vodila v Palmo de Mallorca.

Za velikanko, ki bo križarila po svetovnih morjih, je družba GEZE GmbH dobavila različne izdelke iz svoje široke ponudbe, okenske, vratne in varnostne tehnike. Pogoni drsnih vrat, kot sta GEZE VTM 300 ali GEZE Slimdrive VTM, so popolni za visoko pogostost prehodov in olajšujejo uporabo vrat, ko je ročno upravljanje prenaporno ali težko izvedljivo. Različna okrogla in teleskopska drsna vrata dopolnjujejo posebno arhitektonsko zasnovo ladijskih prostorov. Vendar pa vsi izdelki GEZE, npr. integrirana zapirala vrat GEZE Boxer, niso vidni na prvi pogled, saj so v celoti vgrajeni v vratno krilo in lahko drsno vodilo opazimo zgolj, ko so vrata povsem odprta. Nadaljnji takšni izdelki so npr. zapirala vrat TS 2000, 4000, 5000 ali TS 4000 Tandem. Potniki se z inovativno tehniko proizvajalca GEZE srečujejo pri odpiranju oken in vrat v svojih kabinah, restavracijah, barih ali zgolj med vsakodnevnem pohajkovanju po ladji.

Ponudba zabave je na ladji AIDAdiva tako raznolika in bogata kot vse drugo na krovu. Ladja na 13 krovih ponuja široko ponudbo različnih možnosti za goste, npr. sedem restavracij, 11 barov, center za zdravje in dobro počutje ter igralnico. Seveda je bila vgradnja izdelkov GEZE potrebna tudi na teh območjih.

Slednji pa so uporabljeni tudi v baru ob bazenu. Ovalno razporejen sistem ročnih drsnih sten iz steklenih plošč obkroža prostor za DJ-ja na zgornjem krovu. Tako lahko celotno območje ročno in brez velikih naporov povsem zapremo ali poljubno odpremo. Konstruktorji družbe GEZE so svoje znanje in izkušnje dokazali tudi na območju bara ob bazenu: okoli bara so kot svetlikajoča zavesa razporejeni drsni elementi, ki spominjajo na deske za deskanje na valovih. Slednji se premikajo po tirnici za drsne steklene elemente. Pri tem projektu je bilo treba na prvem mestu uporabiti posebna znanja na področjih vodil in protikorozijske zaščite. 

Ladja AIDAdiva floto svetovno znane ladjarske družbe AIDA Cruises razširja za dodatno velikanko. Tudi AIDAdiva je kot njene predhodnice (AIDAcara, AIDAvita, AIDAaura) luč sveta ugledala v ladjedelnici Meyer v Papenburgu. Ladjedelnica Meyer, ki deluje že od leta 1795 in jo vodi že šesta generacija istoimenske družine, je sinonim za visokokakovostne izdelke, kakovost in predvsem luksuzne križarke – torej izdelki GEZE izvrstno dopolnjujejo njeno ponudbo, saj izpolnjujejo enake zahteve.