GEZE - Perlan KS, EnBW Biberach
Perlan KS
GEZE - Perlan KS, EnBW Biberach

Novo poslovno središče koncerna EnBW v mestu Biberach an der Riss

Inteligentne rešitve za zasenčevanje, vključene v izjemno natančno izdelane fasade s sistemom okovja za valjčno vodena drsna vrata Perlan 140 proizvajalca GEZE

Družba EnBW Energie Baden-Württemberg je z novogradnjo upravnega poslopja v Biberbachu na gornjem Švabskem lani odprla svoje upravno središče. Skladno z idejno zasnovo arhitekturne pisarne wma Wöhr Mieslinger Architekten iz Stuttgarta je v mestnem središču nastalo zelo sodobno in okolju prijazno pisarniško poslopje s skupno površino 15.600 m².

Posebnosti novega delovnega okolja za 550 zaposlenih so velikopovršinska steklena fasada, ozelenele strešne površine in z zelenjem zasajeno notranje dvorišče, ki ponuja zunanjo teraso restavracije, ter nenazadnje dovršena energetska zasnova z vrednostmi, ki so občutno pod spodnjimi mejnimi vrednostmi nemškega energetskega zakona. K slednjemu pripomore tudi več kot 500 na fasado nameščenih in od znotraj ročno premičnih naoknic z aluminijastimi profili, ki zagotavljajo zasebnost, zaščito pred soncem in ugodne klimatske pogoje ter se premikajo po okovjih za valjčno vodene drsne elemente tipa GEZE Perlan 140 KS. Aluminijaste naoknice pripomorejo k zmanjšanju t. i. toplotnega mostu, saj ne vplivajo na učinkovitost toplotne izolacije. Antikorozijsko zaščitena različica KS serije izdelkov Perlan 140 pa poleg tega pripomore k trajnostni gradnji.

Serija Perlan 140 s svojim elegantnim dizajnom pripomore k prefinjeni estetiki fasade poslopja, ki jo sestavljajo elementi v konstrukciji s stebri in zapahi, pri čemer so tirnice in valjčni vozički povsem skriti v fasadi, zato nameščanje pokrivnih elementov ni potrebno. Pri tem pa se pokaže še ena ključna prednost serije Perlan 140: ročna okovja za valjčno vodene drsne elemente so primerna za drsna krila najrazličnejših vgradnih mer – v tem primeru so elementi ozki in visoki. Takšni sistemi zahtevajo malo prostora in lahko kljub temu zanesljivo premikajo krila teže do 140 kg. Visokokakovostni ležaji in cevi s samočistilno funkcijo zagotavljajo dolgo življenjsko dobo tudi pri avtomatiziranih rešitvah.

Perlan 140 Teleskop – velikopovršinska zaščita pred soncem s preprostim pospravljanjem


Nov izdelek družbe GEZE je sistem senčil Perlan 140 Teleskop, ki zagotavlja velikopovršinsko zaščito pred soncem. Z najrazličnejšimi materiali kril (plastika, les ali kovina) je mogoče izdelati in avtomatizirati dvo- ali trokrilne sisteme za zasenčevanje z gradbeno dolžino do 6.000 mm. Možnost uporabe tudi na notranjih vratih še dodatno razširja uporabnost te prostorsko ugodne teleskopske rešitve.