GEZE - GEZE TSA 325 revolving doors, Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
TSA 325
GEZE - Slimdrive SD-Servo drive, Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
Slimdrive SD-Servo
GEZE - GEZE IGG, Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
GEZE IGG
GEZE - TSA 160 Invers, Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
TSA 160 Invers

Sistemi iz polnega stekla GEZE odpirajo pogled v svet

Arhitekturna pisarna: Van Berkel en Bos Architecten, Amsterdam

V sklopu novega kompleksa Mercedes-Benz Welt vas muzej Mercedes-Benz vabi na raziskovanje edinstvene zgodovine družbe in avtomobilizma.

Osnovna zgradba arhitektonsko občudovanja vrednega muzejskega poslopja spominja na triperesno deteljico. Sredi obokane zasnove je nastal trikoten atrij, okoli katerega so razporejeni razstavni prostori. Zaviti prehodi v obliki mogočne dvojne vijačnice se na različnih ravneh vijejo skozi razstavne prostore v skupni velikosti 16.500 m². Vendar obiskovalci ogleda muzeja ne pričnejo v pritličju, ampak se z dvigali odpeljejo na najvišjo točko muzeja in se nato v spirali spuščajo navzdol, pri čemer je razstava urejena glede na starost vozil. Obiskovalec tako od zgoraj navzdol v kronološkem zaporedju sledi razvoju blagovne znamke in legende z imenom Mercedes.

Že ob vstopu v poslopje vrtljiva vrata GEZE TSA 325 s sistemom iz polnega stekla GEZE GGS obiskovalcu zagotavljajo pregled nad prostorno vežo in eksponati. Vrtljiva vrata se vklopijo v stekleno fasado, kot bi bila izdelana skupaj z njo, in so neverjetno skladna s posebnim arhitekturnim slogom muzeja. Integrirani sistem iz polnega stekla IGG je poleg tega vgrajen v standardna krilna vrata na tečajih.

Muzej Mercedes-Benz je bil nagrajen z zlato oblikovalsko medaljo Zvezne republike Nemčije.