GEZE - automatic sliding door drive, Airport, Barcelona
Econodrive EL-BO
GEZE - TSA 160, Airport, Barcelona
TSA 160
GEZE - sliding door drive Econodrive EL-FR, Airport, Madrid
Econodrive EL-FR
GEZE - sliding door drive Econodrive EL-FR, Airport, Madrid
Econodrive EL-FR

Nagrajeno z oskarjem za arhitekturo

Arhitekturna pisarna: Richard Rogers Partnership

Izgradnja največjega in najpomembnejšega španskega letališča Madrid Barajas je zaključena. Z odprtjem novega terminala je letališče ustvarilo zmogljivosti za sprejem ali odpravo 70 milijonov potnikov letno. Izjemno sodobno 120.000 kvadratnih metrov veliko poslopje, ki sta ga zasnovala španski arhitekt Antonio Lamela in njegov britanski kolega Richard Rogers, spada med najspektakularnejše letališke terminale vseh časov. Arhitekturna mojstrovina je bila nagrajena z oskarjem za arhitekturo, nagrado Stirling Prize 2006. To najpomembnejšo britansko arhitekturno nagrado so v Londonu podelili šestim gradbenim projektom.

Glavni terminal je razdeljen na tri ravni, nad njimi pa se razteza z jeklenimi »drevesi« podprta valovita streha z obliko, ki spominja na ustnice ali krila. Preprosta paleta materialov, ogromno naravne svetlobe in pregledna prostornost arhitekturi poslopja dajejo svoj pečat – ta navdušuje s svojima velikostjo in funkcionalnostjo. Tudi tehnična oprema, od prijave na let, do informacijskega sistema in transporta potnikov ter prtljage, ustreza najsodobnejši ponudbi, ki je na voljo na trgu.

Vgrajeni izdelki GEZE se ponašajo s kombinacijo funkcionalnosti in nevsiljive skladnosti z arhitekturnimi smernicami. Izpolnjujejo najstrožje varnostne standarde, veljavne za letališča, ter hkrati poudarjajo futurističen dizajn in sodobnost poslopja. Vhodna območja, opremljena s pogoni avtomatskih drsnih vrat GEZE Econodrive EL-FR, se povsem vklopijo v barve in splošni vtis veže terminala, zagotavljajo izpolnjevanje najstrožjih varnostnih standardov in so poleg tega namenjena zaščiti pred vetrom.