GEZE - 105 E RWA system, LTU arena, Düsseldorf
LTU arena
GEZE - TSA 160 automatic swing door, LTU arena, Düsseldorf
RWA 105 E
GEZE - TSA 160, LTU arena, Düsseldorf
TSA 160 Behinderten-WC
GEZE - RWA 105 E, arena, Düsseldorf
RWA 105 E

Pisana kot svet

Arhitekturna pisarna: J.S.K. Perkins & Will, Düsseldorf

LTU Arena je ime večnamenske športne dvorane v severnem delu Düsseldorfa, ki stoji na mestu starega štadiona Rheinstadion. Obratuje predvsem kot domača arena kluba Fortuna Düsseldorf in nogometnega moštva Rhein Fire. LTU Arena je prejela žig kakovosti »Sprinkler protected« – priznanje za vzorno požarno zaščito.

Zanimiva je razporeditev sedežev na štadionu. Sedeži so namreč zgolj na videz postavljeni naključno in brez posebne organiziranosti glede na barve. Razporeditev barvnih sedežev pa je dejansko izvedena povsem po načrtih arhitekta, saj tako med televizijskim prenosom štadion tudi ob zmerni zasedenosti daje vtis, da je dobro napolnjen. Pisani sedeži so prav tako skladni z geslom kampanje za pridobitev organizacije olimpijskih iger »Pisane kot svet«, pri čemer barve sedežev rumena, rdeča, modra in črna ter zelena barva trave na igrišču predstavljajo barve olimpijskih krogov.

Družba GEZE je z nekaterimi izdelki prispevala k varnostni zasnovi in udobju objekta. Sistem za odstranjevanje dima in toplote RWA 105 E preprečuje širjenje dima s pomočjo inteligentnega prezračevalnega sistema. Posebna različica pogona avtomatskih drsnih vrat TSA 160 je vgrajena v vrata stranišča za funkcionalno ovirane osebe, kar omogoča udobno odpiranje vrat z gumbom v višini sedeče osebe. Različna zapirala vrat serije TS 5000, npr. modela TS 5000 L in TS 3000 V, vrata zapirajo varno in zanesljivo.