GEZE TS 550 IS, Leonardo Glass Cube, Bad Driburg
GEZE TS 550 IS, Leonardo Glass Cube, Bad Driburg
Leonardo Glass Cube, Bad Driburg
GEZE TS 500 IS

Estetika stekla pri zahtevnih objektih

Arhitekturna pisarna: 3deluxe, Wiesbaden

Integrirani sistemi iz polnega stekla (IGG) spadajo med najbolj inovativne rešitve na trgu steklarskih izdelkov. Kjer so sistemi okovja in profili doslej kvarili videz steklenih elementov, sistem GEZE IGG zagotavlja oblikovalsko svobodo.

Pri sistemu GEZE IGG so profili in sistem okovja nevidno integrirani med šipama s povsem sklenjenimi stiki, pri čemer nastane sklenjena steklena površina – brez vidnih ali izstopajočih elementov na površini stekla. Kakovostna površina zagotavlja popolni transparentnost in optično lahkotnost. Celotna »inteligenca« oken se skriva med šipama. Potisk na robu šipe na notranji strani tehniko namreč optično pomakne v ozadje. Enovito zasnovo fasade brez slogovno izstopajočih elementov je pri tem mogoče ustvariti ne glede na to, ali načrtujete uporabo modularnih sistemov steklenih sten, ročna ali avtomatska drsna oz. krilna vrata na tečajih, klasična ali nihajna vrata. Serijo GEZE IGG lahko uporabite pri fasadah iz polnega stekla v zaprtih prostorih in na prostem, pri fiksnih ali premičnih sistemih predelnih sten, npr. v konferenčnih prostorih, kot prostorsko razmejitev v letaliških čakalnicah ali kot predelno steno v kongresnih oz. prireditvenih poslopjih, nakupovalnih središčih, na bankah, v prostorih z okenci za zagotavljanje storitev oz. na sodobnih pisarniških površinah. Oblikovalske možnosti so raznolike. Serija GEZE IGG pri tem izpolnjuje najrazličnejše zahteve: z motivi, izdelanimi s sitotiskom, ali uporabo posebnih vrst stekla je mogoče uresničiti individualne želje glede videza. Izdelki GEZE IGG poleg tega izpolnjujejo zahteve glede uporabnosti, npr. izboljšanja toplotne in zvočne izolacije, ali varnostne zahteve. Pri rešitvah iz polnega stekla pa smo seveda brez omejitev ohranili vse prednosti sistemov okovja proizvajalca GEZE. Sistem se še dodatno ponaša s številnimi možnostmi nastavitev, nizkimi zahtevami glede vzdrževanja in izjemnim udobjem. 

Sistem iz integriranega polnega stekla (IGG) s talno vzmetjo TS 550 IS proizvajalca GEZE za dvokrilna vrata, uporabljen v poslopju Leonardo Glass Cube (leta 2007 odprto kongresno in prireditveno poslopje ponudnika steklenih izdelkov iz Bad Driburga), še dodatno poudarja kombinacijo mehko tekočih linij in jasne lupine z ravnimi linijami. Sistem dodatno pripomore k temu, da bo blagovna znamka dosegla svoj cilj postati znamka, ki bo izražala določen življenjski slog.