GEZE - MSW Sliding wall element, Mövenpick Hotel, Stuttgart Airport
MSW Design- Sliding wall system
Slimdrive EMD
GEZE - MSW Sliding wall element, Mövenpick Hotel, Stuttgart Airport
Detail: MSW Schiebewandsystem

Družba GEZE odpira vrata v novem letališkem hotelu Mövenpick

Arhitekturna pisarna: Reichel & Stauth, Braunschweig

Osemnadstropni hotel je bil po načrtih arhitekturne pisarne Reichel & Stauth iz Braunschweiga urejen na vzhodnem delu parkirišča za parkiranje za krajši čas v bližini terminala. Steklena fasada ima markantno konstrukcijo v obliki zaobljene črke H. Velike steklene površine v odtenkih rdeče zagotavljajo optimalno količino dnevne svetlobe na vseh območjih.

Družba GEZE je celotni hotel opremila s stavbno tehniko. Model GEZE TS 4000 skrbi za varno zaklepanje vrat vseh hotelskih sob. Konferenčni prostor je opremljen z več avtomatskimi sistemi drsnih vrat GEZE ECdrive za zanesljivo in gospodarno krmiljenje. Na javnih površinah, npr. v veži, je uporabljena različica R-FS obsežne serije zapiral vrat TS 5000. Ob požaru se sproži fiksirni mehanizem in vrata se samodejno zaklenejo. GEZE Slimdrive EMD je edini pogon krilnih vrat na tečajih s samo 7 cm gradbene višine, zaradi česar ga je mogoče skoraj nevidno integrirati na območje bara, ki ga dnevno obišče ogromno ljudi, osebju pa omogoča udobno vstopanje v kuhinjo.

Notranji dizajn hotela je zasnoval svetovno znani oblikovalec Matteo Thun. V prostorih za goste in na hodnikih so najprivlačnejši sistemi oblikovalskih drsnih sten GEZE MSW s sodobno podobo jelenjega rogovja in motivi gozda. Različne možnosti postavitve premičnih steklenih elementov sistema hotelu omogočajo prilagodljivo in transparentno razdelitev prostora. Možnost lastnega dizajna ponuja individualen in edinstven videz.

Z ureditvijo hotela in vzdušja v njem je celoten hotelski kompleks za vse obiskovalce postal kraj čutnih doživetij. Zagotovljeno pa je tudi prijetno bivanje poslovnih strank, obiskovalcev razstavišča in potnikov.