GEZE - GEZE-Products im Shopping Centre, Istambul
Kanyon Shopping Centre in Istanbul
GEZE - TS 500 E floor springs, Kanyon Shopping Centre, Istanbul
TS 500 E floor springs
GEZE - Slimdrive SL, Kanyon Shopping Centre, Istanbul
Slimdrive SL
GEZE - Slimdrive SL, Kanyon Shopping Centre, Istanbul
Slimdrive SL

Bivanje, delo in nakupovanje v futurističnem okolju

Arhitekturna pisarna: Jerde Partnership, Los Angeles

Nakupovalno središče Kanyon Shopping Center je stavbni kompleks na severu Istanbula, ki pod nenavadnim videzom skriva kombinacijo nakupovanja, bivanja in delovnega okolja.

Na površini 37.500 m² kompleks obiskovalcem ponuja možnost, da v raznovrstnih prodajalnah uživajo v vseh lepotah nakupovanja. 179 stanovanj pa naj bi stanovalcem ponujalo to, kar je navadno na voljo v predmestjih: naravo, mir in sprostitev. 26-nadstropna poslovna stavba skupaj z nakupovalnim središčem tvori futurističen kompleks. Zaposleni pa lahko uživajo v privlačnem delovnem okolju. 

Futuristično nakupovalno središče, ki ga je zasnovala arhitekturna pisarna Jerde Partnership iz Los Angelesa, zlasti navdušuje z zaobljenimi linijami, ki se ovijajo okoli osrednjega prostora. Posebnost zasnove nakupovalnega središča Kanyon je to, da ni bil načrtovan zgolj kot poslovna zgradba ali nakupovalno središče, ampak kot kraj za dobro počutje. 

Ta posebni kraj je družba GEZE optimalno dopolnila s svojimi izdelki. Zgolj 7 cm visok pogon drsnih vrat Slimdrive SL se popolno in nevpadljivo vklopi v vsako sodobno fasado. Enako kot talna vzmet TS 550 E, ki je vgrajena pri vhodih številnih prodajaln in s pomočjo katere je mogoče z elektromehanskim fiksirnim mehanizmom zagotoviti prosto prehodnost vhoda.