GEZE - SLT-FR telescopic sliding doors, Königsbau-Passagen
Königsbau-Passagen
GEZE - Slimdrive SLT-FR, Königsbau-Passagen
Slimdrive SLT-FR
GEZE - door closers TS 5000 RFS, Königsbau-Passagen, Stuttgart
TS 5000 RFS
GEZE - Slimdrive SL, Königsbau-Passagen, Stuttgart
Slimdrive SL

Kraljestvo je zasijalo v novem blišču

Arhitekturna pisarna: Hascher Jehle und Assoziierte, Berlin

Nakupovalno središče Königsbau-Passagen na trgu Schlossplatz v središču Stuttgarta od leta 2006 spada med zanimivosti in privlačne možnosti za nakupovanje v zgodovinskem središču Stuttgarta. V poslopju pod spomeniškim varstvom so prodajne in pisarniške površine. Na petih prodajnih etažah je skupno 27.000 m² maloprodajnih površin, zgornja nadstropja pa ponujajo nadaljnjih 18.000 m² pisarniških površin.

Privlačna arhitektonska zasnova, ki jo je zasnovala berlinska arhitekturna pisarna Hascher Jehle Architekten, združuje poslopje pod spomeniškim varstvom in na novo zgrajeno notranje dvorišče.

Umirjena fasada iz naravnega kamna je lepo usklajena z vijugastimi steklenimi površinami, ki pokrivajo notranje območje bloka. Dve pasaži povezujeta atrij, torej središče poslopja Königsbau, z ulico Königsstraße. Vijugasta steklena površina prekriva celotno notranje območje.

Nakupovalno središče Königsbau-Passagen je sestavni del sklopa poslopij okoli na novo oblikovanega trga Kleiner Schlossplatz, ki vključuje še novi umetniški muzej ter poslovno in pisarniško poslopje Scala, ki prav tako spadata med referenčne objekte družbe GEZE.

Družba GEZE je lahko k tej obsežni prenovi prispevala predvsem z avtomatskimi vratnimi sistemi. Različna teleskopska drsna vrata SLT-FR za zasilne izhode in poti za reševanje so vgrajena v fasado in na notranjem območju nakupovalnega središča. Nekatera so opremljena z integriranim sistemom iz polnega stekla IGG. Na nakupovalnem in pisarniškem območju je tako na stotine zapiral vrat. Na vratih pisarn so nameščena prosto tekoča zapirala vrat TS 5000 RFS, ki omogočajo odpiranje in zapiranje vrat brez vsakršnega upora.